Ingyen link weboldaladnak!

Eu-Sec Security Group ajánlása: Környezetbarát technológiák az irodák, boltok, ipari létesítmények takarításában

Facility management | 0 hozzászólás

Tanulmányok bizonyítják, hogy környezetbarát szemléletű, tiszta munkahelyeken az alkalmazottak jobban érzik magukat, erősebbek a társas kapcsolataik és jobban azonosulnak a vállalkozás céljaival. A zöld filozófia meghonosodásával, a vállalkozás egységes pozitív képet mutat, a munkatársak, az ügyfelek, partnerek felé. A környezetbarát tisztítási technológiák hosszú távon költséghatékonyak, ezért különösen ajánlott, hogy a fenntarthatóságot figyelembe vevő gyakorlatok meghonosodjanak a hazai létesítménytakarító programokban.Hatalmas potenciál és fejlődési lehetőség van a zöld kultúrában és ez az irányvonal erősebb, mint valaha.

 

 

Fogadjon el 6 tanácsot az Eu-Sec Security Grouptól, amellyel egy vállalkozás egységes rendszerben kezelheti létesítményeinek, üzemeinek, telephelyeinek takarítási programját.

Használjon környezetvédelmi tanúsítvánnyal ellátott takarító  termékeket.

A tisztítószerek esetében a legelterjedtebb minősítő címkék az EU Ecolabel, a magyar Környezetbarát Termék címke, valamint a különböző uniós és nemzeti bio (ökológia termelésből származó) tanúsított tisztító termékek.  A zöld tisztítás nem csupán a felhasznált termékeket, kellékeket és berendezéseket foglalja magában, azt is jelenti, hogy megelőző intézkedéseket kell hozni a takarítási munka csökkentése és az épület környezetének tisztántartása érdekében. Tipp: fontos például, hogy olyan bejárati szőnyegeket válasszunk, amelyek megakadályozzák a részecskék bejutását az épületbe.

Oktassa az épületben dolgozókat és az alkalmazottakat.

A siker érdekében a zöld tisztító programnak információt kell nyújtania mind a takarító személyzetnek, mind az épületet használóknak. Kommunikálja, írásban és szóban is, hogy: mi a program célja, miért fontos ez a cég életében, milyen hatással lesz az ott dolgozókra, partnerekre. mit miért kell megtenni, hogy fenntartsák a környezetvédelmi szempontokat. Tipp: Értsék meg hogyan tehetnek például az újrahasznosítással többet környezetükért, vagy a levegőben szálló részecskék, hogyan károsítják az egészségünket. Ha megértik, hogyan csökkenti a program a részecskéket, akkor valószínűbb, hogy támogatják ezeket az erőfeszítéseket.Tipp: tegyen ki jól látható helyekre plakátokat, amelyek bemutatják a programot, a program előnyeit, és közvetítik az cég környezeti fenntarthatóságért tett erőfeszítéseit.

Facility - management szolgáltatásaink

Lehet a létesítmények fenntartása környezetbarát és költséghatékony egyszerre!

Hozzon létre egy egységes szabálykönyvet.

A „zöld tisztítás” nemcsak annyit jelenthet, hogy nem mérgező padlótisztító használata. Dokumentálja pontosan, mit jelent a kifejezés, és hogyan hajtják végre a programot. Készítsen egy zöldtakarítási programot tartalmazó útmutatót, amely tartalmazza:

·       szokásos eljárásokat,

·       oktatási anyagokat,

·       karbantartási naplókat,

·       újrahasznosítási arányok célszámait,

·       a hulladék teljes mennyiségét és

·       szóróanyagokat: plakátokat.

Figyeljen a felhasználásra

A tisztító személyzet számára hozzon létre egy dokumentált folyamatot, amely ismerteti az eljárásokat a berendezések, és a takarító eszközök optimális használatát. Minden tisztítószernek ellenőrizze a felhasználási módját külön-külön. A zöld termékek felhasználása különbözhet a hagyományos termékektől, ezért ügyeljen arra, hogy a takarító személyzetet, szakszerűen felkészítsék a megfelelő felhasználásra.

Keresse mindig a piacon fellelhető legújabb tisztító termékeket, technológiákat.

Fontos, hogy folyamatosan tájékozódjunk a legújabb ajánlatokról, és azokat beépítsük, ha megfelelnek a létesítmény következő kritériumainak: A létesítményvezetők azt is felvethetik, hogy együttműködve a szolgáltatókkal próbálják ki, teszteljék le a tisztítószereket hatékonyság szempontjából.

Összefoglalva

A takarítási, tisztítási folyamat a vállalkozások életében nagyobb szerepet tölt be, mint gondolnánk. Kihat a munkatársak és a munkafolyamatok hatékonyságára, a vállalkozás imázsára, a partnerekkel való kapcsolattartásra. A tisztaság az cég egyik nagyon fontos értékközvetítő eszköze.

 

 

Facility - management szolgáltatásaink

Lehet a létesítmények fenntartása környezetbarát és költséghatékony egyszerre!

Olvasásra ajánljuk

Olvasásra ajánljuk

Pin It on Pinterest

Share This