Ingyen link weboldaladnak!
In

Milyen szempontok alapján válasszunk biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó céget partnernek? 6 pontos objektív lista
#biztonság #biztonságicég #vagyonvédelem #vagyonőr #telepőr

Számos cégtulajdonos, üzlettulajdonos, telephelyvezető számára szükségessé válik biztonsági szolgáltatás igénybevétele. Rengeteg cég és magánvállalkozó kínálja szolgáltatásait, gyakran egyetlen szempontot szem előtt tartva, hogy egymás alá ígérjenek árban.
Ezért felsorolok néhány fontos objektív szempontot, amely alapján el lehet dönteni, hogy mire figyeljen, ha hosszú távon szeretne magának biztonsági szolgáltatásokkal foglalkozó céget választani.

Rendelkezik-e a megfelelő engedélyekkel?

Az egyéni vállalkozás keretében vagy gazdasági társaságként a személy- és vagyonvédelmi tevékenység végzéséhez a rendőrség által a vállalkozás kérelmére kiadott működési engedély szükséges. A rendőrség hatósági igazolvány kiadásával igazolja a vállalkozás jogosultságait.

Rendelkezik-e megfelelő pénzügyi garanciákkal?

2005. évi CXXXIII. törvény a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól meghatározza, hogy a vagyon és vagy személyvédelmet ellátó cégnek rendelkezni kell felelősségbiztosítási szerződéssel. A felelősségbiztosítás garantálja, a szerződésszegéssel és a szerződésen kívül okozott károk megtérítését, valamint a sérelemdíj megfizetését.

Milyen egyéb kapcsolódó vagy ingyenes szolgáltatásokat lehet igénybe venni?

Biztonságtechnikai (riasztórendszerek, videomegfigyelő rendszerek, beléptetőrendszerek, tűzjelző rendszerek, áruvédelmi, gps rendszerek…) A riasztó rendszer távfelügyeletre csatlakoztatása, távfelügyeletének ellátása – Informatika – GDPR – Tűzvédelmi Felülvizsgálati és Komplex Tűzvédelmi Szolgáltatások – Biztonsági és Adatvédelmi Szakértés – AEO Tanácsadás és Kockázatelemzés – Biztosítási Tanácsadás és Közvetítés

A cég személyi állománya milyen szakmai tudással rendelkezik?

A személyi állomány megfelelő alapképesítésekkel (személy és vagyonőr tanfolyam) rendelkezik-e, amelyek alapfeltételei a következők: betöltött 18. életév – cselekvőképesség – Európai Unió tagállamának állampolgársága – 8. évfolyam elvégzését tanúsító alapfokú iskolai végzettség igazolása – foglalkozás-egészségügyi orvosi alkalmasság igazolása – a vagyonvédelemről szóló jogszabályoknak megfelelő erkölcsi alkalmassági feltételek megléte.
A cég garantálja-e a felkészített és munkába állított személyzet ismereteinek, tudásának szinten tartását, az ellátandó feladatokhoz kapcsolódó szakmai, minőségirányítási és jogi alapokat tartalmazó oktatásokkal továbbképzésekkel.

Győződjön meg róla, hogy a partner mennyire stabil pénzügyileg

A vállalkozások megbízhatóságáról a nyilvános cégadatok, a közzétett beszámolók mellett, elsősorban a NAV honlapján tájékozódhatnak (adószám érvényessége, jelentős vagy tartós adótartozás, végrehajtás alatt állók stb). Az áfaalanyok lekérdezése menüpontban csak a vállalkozás adószámát kell megadni és a lekérdezés eredményében láthatóvá válik a bejelentett alkalmazottak száma. Egyéni kérdésre szerepel-e a köztartozásmentes adózói adatbázisban?

Árképzés megfelel-e jogszabályoknak?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai alapján a személy- és vagyonvédelmi szektorban jellemző a számlázási láncolatokkal elkövetett adókijátszás, adóelkerülés. Ennek leggyakoribb formája, hogy az áfaszabályok kijátszásán túl a vagyonőrök foglalkoztatása után nem fizetik meg a közterheket.
A középfokú szakképesítést igénylő vagyonőri munkakörben a garantált bérminimum és az arra eső közterhek megfizetése, 2019. július 1-jétől a közteher mértékének csökkenése miatt 1 334 forint/óra (nem tévesztendő össze az ágazatra irányadó, minimum „rezsióradíjjal”, melynek összege jelenleg 2 336 forint/óra) mellett lehetséges. Az ennél kisebb összegért vállalt szolgáltatás esetén fennáll a foglalkoztatás utáni közterhek elmaradásának kockázata.
Attól a gazdálkodótól, aki a szolgáltatásokról befogadott számlák alapján levonná az áfát, elvárható, hogy kizárja az adókijátszásban való részvétel kockázatát. Ha a kockázat ellenére nem tesz semmit azért, hogy üzleti partnerének megbízhatóságáról meggyőződjön, a NAV az adólevonási jogot megtagadhatja.

 

Amennyiben szeretne egy mindezeknek a kritériumoknak megfelelő céggel kapcsolatot felvenni, további információért forduljon az Eu-Sec Security Group vezető tanácsadóihoz.

Ajánljuk:

A jövő biztonsága már ma

Az Eu-Sec Security Group komplex biztonsági, vagyonvédelmi, facility management szolgáltatásokat nyújt meglévő és leendő ügyfeleinek vállalkozásoknak  és magánszemélyeknek egyaránt

Szakértőink írásai

Ezek is érdekelhetik

Lépjen velünk kapcsolatba!

EU – SEC SECURITY GROUP

EMKE Building, 1072 Budapest,

Rákóczi út 42.

Tel/fax: +36 1 327 4655, +36 40 341 411
Tel:  +36 1 327 4655, +36 1 267 9111
Mobil: +36 20 432 8392, +36 20 432 5126

E-mail:

 info@eusecgroup.com

Web:

www.eusecgroup.com/new/

Pin It on Pinterest

Share This