Ingyen link weboldaladnak!

Nyílnak a határok 2! Határátkelőhelyek, amelyet igénybe vehetünk.

Biztonság, Hírek | 0 hozzászólás

Sokan kérdezik, hogy hogyan lehet közlekedni Magyarországáról- külföldre és külföldről beutazni Magyarországra. Nyílnak a határok címmel itt olvasható korábbi cikkünk, a korlátlan beutazás lehetőségeiről. A határátkelésre igénybe vehető helyek legfrissebb összefoglalója, Forrás: police.hu:

Ukrajna

Ukrán határszakaszon 4 határátkelő határozatlan ideig zárva van . Záhonynál nemzetközi személy- és áruforgalom; a határátkelőhelyen veszélyes árut szállító járművek közlekedhetnek.

Románia

Román határszakaszon Nyírábránynál a határátkelés ideiglenesen felfüggesztve,  a többi határátkelő különböző nyitvatartással üzemel. Általában belépő személyforgalomban csak magyar állampolgár; nemzetközi teherforgalom, vagy belépő személyforgalomban csak magyar állampolgár; 30-30 km-es távolságon belül azon román és magyar állampolgárok, akik munkáltatói igazolással, illetve lakcímet igazoló irattal rendelkeznek, vagy egészségügyi ellátási céllal érkeznek.

Szerbia

Szerb határszakaszon kilenc határátkelőhelyből három határátkelőhelyen lehet utazni, Hercegszántónál nemzetközi személy- és áruforgalom; 50-50 km-es távolságon belül szerb és magyar állampolgárok, akik munkáltatói igazolással vagy lakcímet igazoló irattal rend., vagy az 50 km-en belül megművelt földterület tulajdonjogát/használati jogát igazolni tudják.

Röszkénél, nemzetközi személy- és áruforgalom; a határátkelőhelyen veszélyes árut szállító járművek közlekedhetnek. Nyugat-európai úti céllal a nem magyar állampolgárok, hazatérés céljából az uniós állampolgárok kizárólag tranzitálás céljából 10.00-22.00 óra között.

Kelebiánál, nemzetközi személy- és áruforgalom; 50-50 km-es távolságon belül szerb és magyar állampolgárok, akik munkáltatói igazolással vagy lakcímet igazoló irattal rend., vagy az 50 km-en belül megművelt földterület tulajdonjogát/használati jogát igazolni tudják.

Horvátország

Horvátországi szakaszon minden állomás üzemel, Személyforgalomban Letenye: Személy és busz; Ingázóknak, akiknek 30 km-es távolságon belül van bejelentett lakcíme, illetve munkahelye, vagy a megművelt földterület tulajdon/használati jogának igazolása birtokában. Berzence : nemzetközi személy- és áruforgalomra a járművek teljes tömegének 20 t korlátozásával; Ingázóknak, akiknek 30 km-es távolságon belül van bejelentett lakcíme, illetve munkahelye, vagy a megművelt földterület tulajdon/használati jogának igazolása birtokában. Barcs belépő személyforgalomban csak magyar állampolgár; nemzetközi teherforgalom; ingázóknak, akiknek 30 km-es távolságon belül van bejelentett lakcíme, illetve munkahelye, vagy a megművelt földterület tulajdon/használati jogának igazolása birtokában használható.

Ausztria

Az osztrák határátkelőhelyek, amelyek átjárhatók személyforgalom számára is:  Bucsu, Fertőd, Fertőrákos, Hegyeshalom, Kópháza, Kőszeg, Rábafüzes, Szentpéterfa. Személyautó, busz; az osztrák és a magyar állampolgároknak munkáltatói igazolás, illetve a megművelt földterület tulajdonjogának vagy használati jogának igazolása birtokában kilométerkorlátozás nélkül utazhatnak országaik között vehető igénybe.

Május 11-től az EURegio járatok ismét a meghirdetett alapmenetrend szerint közlekednek Győr–Hegyeshalom–Bruck a.d. Leitha–Bécs között.

Szlovénia

Szlovén határszakaszon Bajánsenye, Tornyiszentmiklós használható személyautó; a szlovén és a magyar állampolgároknak munkáltatói igazolás, illetve a megművelt földterület tulajdonjogának vagy használati jogának igazolása birtokában 30-30 km-es távolságon belül vehető igénybe.

Szlovákia

Szlovák szakaszon személyforgalomban Balassagyarmat, Komárom, Parassapuszta, Sátoraljaújhely, Somoskőújfalu, Tornanádaska, Tornyosnémeti,  személyautó; a szlovák és a magyar állampolgárok munkáltatói igazolással, illetve lakcímet igazoló irattal 30-30 km-es távolságon belül vehető igénybe.

További hasznos információkért csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!

Olvasásra ajánljuk

Olvasásra ajánljuk

Pin It on Pinterest

Share This